Dikmen Belediyesi, belediye sınırları içerisinde tüm köyleri ücretsiz ilaçlıyor

Dikmen Belediyesi Sağlık Şubesi, yaz döneminde belediyenin profesyonel ilaçlama ekipleriyle belediye hudutlarında başlattığı ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Dikmen Belediyesi’nden yapılan açıklamada, çevre ve doğa dostu biyolojik ve ekolojik ürünlerin kullanımına daha çok ağırlık verildiği; Belediye sınırları içerisinde 11 köyde sürdürülen ilaçlama çalışmaları kapsamında tüm evlere ve ağıllara tek tek girilerek ilaçlama çalışmaları yapıldığı belirtildi. Çalışmalar kapsamında hamam böceği, haşere ve sineklere karşı dolap içleri, tuvalet,  banyo ve lavaboların bazı köşelerine jel ilaçlama yöntemi uygulanıyor.  Ardından evin çevresinde bulunan rögar kapakları içinde ayrı bir ilaçlama yapılıyor.

P1650394 P1650389 11694891_715688565244339_2670808880044428787_n

Ev içerisinde herhangi bir kokuya neden olmayan jel ilaç uygulanan yerlere de leke bırakmıyor. Belirli bölgelere uygulanan jel ilaç küçük damlalar şeklinde uygulanıyor ve hiç bir şeklide ev halkına zarar vermiyor.

Ev sahiplerinin bu konuda bilgilendirilip izin verildiği takdirde evin içerisi ilaçlanıyor. İlaçlama sırasında evde bulunmayan ev sahiplerine bir bildiri bırakılarak, sadece dış ilaçlama yapılıyor. ilaçlama yapılmasını  istedikleri takdirde belediyeyi arayıp tekrardan ekipler ilaçlama yapılması için evlere yönlendiriliyor.

Bununla birlikte belediye sınırları içerisinde bulunan ağıllarda ise pire ve keneye karşı ilaçlama çalışmaları sürdürülüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, halkın sağlığını ilgilendiren tüm konuların her zaman en önemli konu olduğunu vurgulayarak, Belediye hudutları dahilinde yaşam kalitesini arttırmaya ve sürekli geliştirmeye yönelik çalışmalara yoğunlukla devam edildiğini kaydetti.

İlaçlama işleminin yaz boyunca devam edeceğini söyleyen Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Dikmen Belediyesi’nin profesyonel İlaçlama ekibi tarafından düzenli ilaçlama programı yapılarak tüm köylerde bulunan evlerde ve ağıllarda her yeri ücretsiz ilaçladıklarını ve köy köy ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.