“Sağlıklı Sohbetler Kahvesi” Etkinliği Dikmen’de Yapıldı.

p1650731 p1650720

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Dikmen Bölge Sorumlusu; Hemşire Ceylan Dede ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği Bilimsel Danışmanı, Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’yi makamında ziyaret etti.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği; 2016 Mayıs ve Eylül ayında Dikmen Belediyesi’nin organizasyonu ile Dağyolu ve Dikmen köylerinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Sohbetler Kahvesi “ etkinliğinde halkı kadın kanserlerinde bilinçlendirmeye yönelik yapılan çalışmalarla ilgili olarak, Sağlık Birimi Sorumlusu Münüre Akgör’e ve Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’ye teşekkürlerini iletti. Ekim ayının, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olduğuna dikkat çeken Temel Onkoloji Uzm. Mine Çağlar; Meme kanseri, kadınlar arasında sıklıkla görülen, erken tanısı mümkün olan ve erken tespit edilebildiği zaman tedavi şansı yüksek olan bir kanser türü olduğunu ve bu nedenle meme kanserinde erken tanının büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Toplumda erken tanı bilincinin oluşturulabilmesi için Yerel yönetimlerle birlikte ortak çalışmalar yürütülmesi gerekliliğinin ve öneminin altını çizdi. Bu kapsamda Dikmen Belediyesi ile Kanser Hastalarına Yardım Derneği birlikte gerçekleştirdiği ilk farkındalık semineri Meme Kanseri konusunda Dikmen Bölgesi Kadınlarına yönelik olarak 28.9.2016 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Dikmen Belediyesi sınırları içerisinde yer alan diğer yerleşim bölgelerinde de gerçekleştirilecek programlar ilerleyen günlerde yeni organizasyonlarla devam edecektir.

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi; Kanser hastalığının ülkemizde yaygın olarak görüldüğünü ifade ederek, toplumsal bilinçlenmenin şart olduğunu dile getirdi. Dikmen Belediyesi olarak sağlık gibi hassas bir konunun içerildiği çalışmalarda rol almamız topluma karşı görev ve sorumluluğumuzdur ve her zaman yerine getirmeye hazırız dedi.

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, halkın sağlığına yönelik bilgilendirme toplantılarının ilerleyen günlerde de devam edeceğini söyledi.